THIS IS ME. 

Sara, geboren in the 90's, getogen waregemnaar

Hi! 

Aangenaam kennis te maken! Welkom! Ik stel me vlug even voor...

Naam : Sara, Leeftijd: 29 jaar, wonende in Waregem. Passie: mode én verzekeringen.  I know. Eigenaardige samenstelling... 

Let's tell Y'all about it! Psst.. come closer! 

Nadat ik de middelbare school verliet, koos ik voor een 'handige' richting volgens mijn ouders. Zoals we op iedere dag in ons dagelijks leven worden beïnvloed gebeurde op dat moment niets anders. Hierbij studeerde ik, na 4 jaar, af met een 'financiën-en verzekeringswezen' diploma en een postgraduaat finance. De voorbije 5 jaar, en nu nog steeds, ben ik voltijds tewerkgesteld als productiebeheerder in de verzekeringssector. Daarbij heb ik reeds een aardige rugzak opgebouwd op het gebied van klantenbeheer en portefeuillesamenstelling met daarbij het dagelijks contact met de klant. 
U voelt het al komen... Hoewel deze sector mij heeft kunnen inpalmen, miste ik de insteek van enige creativiteit. 
Mijn passie voor mode en kledij groeide gestaag. Als kleuter volgde ik de kunstacademie en tijdens mijn studies pikte ik wel eens een avondles patronenleer mee. 

Iedere ochtend staat mijn wekker om 6:55u en haast ik mij naar mijn kleerkast. Ik moet jullie niet vertellen dat wij, als vrouw, iedere ochtend dezelfde vraag stellen: 'Wat moeten we nu weer aan?', 'Welk weer is het vandaag?', 'Heb ik een afspraak met een klant?'.  Deze dilemma's waren de grondleggers van mijn ideeën.

FEMMITUDE staat voor elegante en unieke kledij voor tijdens en na het werk (yess afterwork!). Bij ons kan u terecht voor hedendaagse kledij met een hippe twist. 

Ieder item wordt met zorg en aandacht geproduceerd omdat we er van bewust zijn dat iedere vrouw uniek is, elk op hun eigen manier. Het exclusieve karakter van de gemaakte kledingstukken maken dit tot een uniek concept. Deze worden maar in een beperkte oplage gecreëerd & blijven nog steeds toegankelijk voor ieder van ons.

Waar vind je mij en mijn creaties?

De femmitude stukken zijn reeds online beschikbaar. Deze zijn ook terug te vinden op netwerkevenementen en pasmomenten na het werk in het west-vlaamse Waregem. Het leuke daarbij is de gezellige en aangename sfeer die er steeds aan gekoppeld wordt. Een glaasje, deuntje en familiaal gezelschap is bij ons niet te ontbreken.

Mensen zien mij als een opgewekte en spontane persoon. Dit zal dan ook terug te vinden zijn in mijn collecties.

No boring clothes for me! Hope to see You soon!


Kisses by attitude,

Sara
 


Where it all started

In 1956 stampte mijn grootvader een eigen confectiebedrijf uit de grond. Satinex NV werd geboren met als hoofdproduct, satijn. Doorheen de jaren 80 werd de weverij overgenomen door de concurrerende confectiesector. Donkere tijden braken aan. De druk op de arbeidskost van lage loonlanden zorgde voor sluiting van vele textielbedrijven uit de buurt. Wij waren dan ook genoodzaakt een oog op het buitenland te vestigen om te kunnen mee concurreren. Twee nieuwe ateliers werden geopend in Roemenië en Tunesië. Tot op heden is Satinex een vaste waarde in de textielsector.

Jammergenoeg hebben wij prompt afscheid moeten nemen van de man die als vader, grondlegger en grootvader fungeerde. Hierbij traden zijn zonen in zijn voetsporen. Door hun doorzettingsvermogen maakten zij het tot waar zij nu gekomen zijn.

Het merk en lijn, FEMMITUDE biedt dan ook een ode aan mijn overleden grootvader, een levensgenieter in hart en nieren. Een hart op de juiste plek, een hart voor kledij.

PATTERN & PRODUCTION

 

Het atelier vanuit België voorziet de modellering en sturing. Zij fungeren als productontwikkeling én loonwerk. Dit in zowel grote als kleine aantallen. Frankrijk, Duitsland, Luxemburg en België zijn daarbij hun belangrijkste afzetmarkt. Dit voor postorderbedrijven, grootdistributeurs en retailers als betrouwbare partner.

Contact atelier: www.satinex.be Be the first to know about the latest news!