"What are your neutral colors?"

20-07-2019


Neutralen vormen een basis van je garderobe. Maar wat zijn neutralen en wat zijn je beste neutrale kleuren voor jouw kleurtype?Een goede garderobe baseer je op neutralen, ze vormen de ruggengraat. Dure kledingstukken die lang mee moeten gaan koop je het liefst in een neutrale kleur. Een neutrale kleur blijft namelijk niet lang in ons geheugen hangen en kunnen we oneindig combineren met onze basiskleuren. Maar wat zijn dan die neutralen en wat zijn je beste neutrale kleuren ? 


Je beste neutrale kleuren - De bekendste is zwart, maar dat is echt niet de enige neutrale 'kleur' zoals veel vrouwen denken. Er zijn maar weinig mensen die zwart echt goed staan en daarbij maakt zwart ook vaak ouder dan je bent. Als je geen zwart meer wilt dragen, wat zijn dan de andere mogelijkheden? Neutralen zijn net als andere kleuren, ze moeten bij je passen, iets voor je doen. Dus probeer ze uit voor de spiegel. Heb je make-up nodig om er goed uit te zien, dan is de kleur niet passend voor jou. Je past je dan aan aan de kleur, terwijl de kleur zich aan jou zou moeten aanpassen.

Er zijn neutralen die we universeel noemen. Ze zijn niet warm of koel, niet helder of gedempt. Voorbeelden hiervan zijn:

  • petrolblauw
  • taupe 
  • jeansblauw
  • midden grijs
  • gebroken wit

Iedereen kan deze kleuren dragen. Ze zullen je goed staan, maar niet fantastisch. Hoewel ze bij sommige kleurtypes beter staan dan bij anderen. Gedempte types zien er geweldig uit in deze universele neutralen, vooral als hun kleuring een mix is van warme en koele ondertonen.

TIP: Je kunt altijd zilveren of gouden ( afhankelijk van je kleurtype) sieraden dragen bij deze neutralen. Zo bereik je dat deze universele kleuren beter bij je kleurtype passen.

Andere neutralen die je kunt proberen zijn:

  • Camel, warm bruin, kaki, mahonie, diep olijfgroen en ivoor. Dit zijn 'warme' neutralen.
  • Pure chocoladebruin, roze beige (melkchocoladebruin), grijsblauw, marineblauw, antraciet en wit. Dit zijn 'koele' neutralen.

Houd ze bij je gezicht en kijk welke je het beste staan. Je zult ontdekken dat de neutralen die je het beste staan ook het mooist combineren met de andere kleuren die je zo goed staan.