"This way you will never take too much with you on a travel suitcase."

10-07-2019

Als we op vakantie gaan nemen we meestal teveel kleding in onze koffer mee, bang om net dat ene kledingstuk te missen. Met wat voorbereiding en een paar handige trucjes kan je met weinig kleding rondkomen op reis en wordt koffers pakken steeds gemakkelijker. Effect: keuzestress wordt beperkt tijdens je reis én bovendien wordt reizen relaxter. Hell yeah, say yes to een goeie voorbereiding! Denk maar eens aan de tijd die je bij het inchecken en aan de bagageband wint, als je je hele garderobe in je handbagage kwijt kunt. Kom maar op met die tips!

Zie een koffer pakken als een soort "sport" 

Ik hoor je al zuchten. De reis waar je reeds maanden naar uitkijkt ligt al om de hoek, maar die koffer inladen stellen we maar uit. Je hoeft niet zo ver te gaan om een spreadsheet van je activiteiten en de bijpassende kleding te maken, maar een klein schemaatje tekenen kan geen kwaad. Maak vervolgens een lijstje van de kledingstukken die je meeneemt en bewaar het, de volgende keer heb je hier zeker ook plezier van.

Bring it on! Deze 9 tips kunnen je daarbij helpen:

 1. Hoe lang duurt je vakantie? Blijf je drie weken weg, realiseer dat je met slechts 13 kledingstukken er 31 dagen lang elke dag anders uit kunt zien. Dit helpt je misschien om anders naar je kleding te kijken. Je hebt met 13 kledingstukken al heel veel keus.
 2. Naar welk klimaat ga je? Als je een zonvakantie hebt geboekt is één vestje genoeg voor een kille avond. Maar neem je misschien twee bikini's en een badpak mee en kan je een lange broek beperken tot één exemplaar voor in het vliegtuig.
 3. Welke activiteiten staan er op het programma? Breng in kaart wat je zoal nodig hebt aan kleding voor overdag en 's avonds. Het is vanzelfsprekend dat mensen met een sportieve planning eerder meer plaats voor sportitems zullen voorbehouden dan anderen die naar de costa del sol gaat luilekkeren.
 4. Neem een clutch en sieraden mee. Deze accessoires nemen niet veel plaats in en kunnen je jurk of broek met een simpele top omtoveren tot een feestelijke outfit. Ook schoenen met een hoge hak hebben dat effect.
 5. Sandaaltjes en een clutch in een zilver-, goud- of bronskleur passen overal bij. Afhankelijk van jouw kleurenpalet kies je de 'metaalsoort' die bij je huid en haarkleur past.
 6. Beperk je kleuren tot twee neutralen (beige, wit, donker blauw of zwart) en drie basiskleuren die wat kleur bijbrengen aan je huidtype. Zo blijft combineren een makkie.
 7. De kledingmodellen die je wil meenemen kan je aanpassen aan jouw bodytype en lichaamslengte. Je wil er uiteraard goed uitzien tijdens jouw onvergetelijke vakantie!
  Ben je bijvoorbeeld aan de kleine kant zorg er dan voor dat je benen langer lijken. TIP: vermijd driekwart broeken, want die laten je benen korter lijken. Wijde pijpen zijn niet aan jou besteed, smallere pijpen of een lichte bootcut staan beter. Een wikkelrok is op jou lijf geschreven. De asymmetrische lijnen in een wikkelrok/overslagrok doorbreken de breedte van je heupen en door de ongelijke zoom lijken je benen op slag langer.! Maak liever niet té veel kleurcontrast tussen je boven- en onderlichaam en kleed je met kledingcombinaties in monochrome kleuren (ecru tint op licht bruin bijvoorbeeld).
  Ben je eerder aan de grote kant? Dan is een lange rok voorbehouden voor jou! Deze heeft een verkortend effect aangezien je namelijk niets van je benen laat zien. Draag ton sur ton indien je toch nog langer dan je al bent wil lijken.
 8. Rol je kleren op in plaats van ze op te vouwen en begin het vullen met het zwaarste item (vb. schoenen).
 9. Gebruik kleine beauty verpakkingen, staaltjes parfum etc. Deze wegen minder, dus extra plaats voor een extra beachkleedje of zonnecrème!


Hoe pak je je koffers op een zo efficiënt mogelijke manier? Hieronder wordt alles extra duidelijk!

Adios ladies! Enjoy jullie leuke summer trips! Don't you forget your sunprotection! ;)
Kisses by attitude,
Sara