The ideal sleeve length - the effect of horizontal lines

05-08-2019

Wist je dat driekwart mouwen je heupen smaller en je benen optisch langer laten lijken? En dat je mouwen die eindigen op dezelfde hoogte als je borsten beter kunt vermijden als je grote borsten hebt? Wat is voor jou de ideale mouwlengte?

Mouwen creëren een horizontale lijn op je lichaam en benadrukken dat punt van je lichaam waar je mouw eindigt. De ideale mouwlengte voor jou is afhankelijk van je bodytype, van je lengte en van je gewicht. Als vuistregel kan je hanteren dat je de mouw nooit laat eindigen op het breedste punt van je lichaam. Heb je grote borsten draag driekwart of halve mouwen, in plaats van korte mouwen. Heb je brede heupen vermijd dan best lange mouwen.

Je kunt het ook omdraaien - heb je in verhouding kleine borsten en brede heupen? Laat je mouwen dan eindigen ter hoogte van je borsten. Ze zullen groter lijken. Heb je in verhouding tot je schouders smalle heupen dan is een lange mouw een goed idee.

Heb je na het lezen van dit artikel nog steeds vragen over jouw kledingkeuze? Aarzel dan zeker niet om deze hieronder even kort te noteren!